Welkom in de VAV 26

Vandaag nemen we je mee naar bruisend Antwerpen, waar je op een steenworp van het Centraal Station, de Chinese Wijk en de Rooseveltplaats dit heerlijke gebouw terugvindt. Ooit was het een statig herenhuis, daarna een hotel – om uiteindelijk door een vorige eigenaar (niet helemaal legaal) opgedeeld te worden in acht units. Toen wij het in handen kregen, was het pand grotendeels in verval – en onbewoonbaar verklaard. We wreven enthousiast in onze handen en gingen aan de slag…  

Totaalrenovatie

Nadat ons de vergunning verleend werd om het aantal units terug te brengen naar vier, konden we van start gaan met deze uitdagende totaalrenovatie. En ‘uitdagend’ is niet overdreven: de staat van het pand zorgde voor een aantal onvoorziene werken, zoals een onstabiele zijgevel na de afbraakwerken. De strakke samenwerking tussen architect, aannemer en projectcoördinator zorgde ervoor dat we dit snel en zonder kleerscheuren konden oplossen – om uiteindelijk tot het prachtige eindresultaat te komen. En dat werd beloond: op een maand tijd vonden drie van de vier appartementen al een nieuwe eigenaar!  

Dé troef

Het was voor ons zeer belangrijk om ervoor te zorgen dat het koninklijke karakter van het oorspronkelijke herenhuis terug naar boven kwam. We zorgden dus voor een zeer strakke renovatie – met een prachtige parketvloer om warmte in huis te brengen. Elk appartement heeft natuurlijk ook dat typische hoge plafond, waardoor je hier geniet van ultieme lichtaanval en véél ademruimte. 

Let zeker op...

de statige inkomhal met in schitterend marmer. Richt je blik zeker ook naar boven om de authentieke moulures te bewonderen... Deze werden door ons volledig in ere hersteld, om hen terug die allure van een herenhuis te geven. Ook de originele voorgevel werd nauwkeurig en met zorg gerestaureerd tot in de oorspronkelijke staat.