Welkom in de JNS 7

De bestemming van vandaag? Beeldig Berchem – en met name één van die gezellige straatjes waar rustig wonen de norm is. En het pand waar we vandaag wat meer over vertellen? Dat is er eentje met een verhaal. Dit gebouw was ontzettend verouderd toen het tot bij ons kwam, waardoor het een liefdevolle totaalrenovatie op basis van talent, doorzettingsvermogen en energetische kennis nodig had. Het eindresultaat is eentje om vingers en duimen bij af te likken – al zeggen we het zelf… 

Totaalrenovatie

Een ontzettend verouderd pand dus, dat voor de jaren heen verbouwd werd tot twee appartementen en twee studio’s – waarbij ook de terrassen werden ingenomen als woonruimte. We gingen aan de slag om er opnieuw drie appartementen van te maken, maar niet zonder de nodige obstakels. Zo bleek het oude pleisterwerk niet te behouden, waardoor het een uitdaging bleek om het geheel te renoveren binnen het vooropgestelde plan. (spoiler alert: alles is uiteindelijk goedgekomen!) 

Dé troef

Van verouderd gebouw tot energetische topper: vandaag sprankelt het EPC-attest van dit gebouw als nooit eerder, en voldoet het volledig aan de energienormen van vandaag – als dat geen troef is! Daarnaast zijn we ook erg trots op de prachtige, houten vloeren: deze zorgen voor een mooie wisselwerking tussen de verder strakke inrichting van de drie appartementen. En als laatste zijn ook de inpandige, overdekte terrasjes van verdieping één en twee absolute troeven.  

Let zeker op...

de originele elementen in de traphal, die we zorgvuldig behouden hebben om het originele karakter te handhaven. Denk bijvoorbeeld aan de cementtegels, de trap en die begerenswaardige moulures… Verder is ook de zalige stadstuin op het gelijkvloers absoluut het bewonderen waard!